Wat is FamiliewebMarkt?

FamiliewebMarkt: de plaats om uw overbodige spullen te verkopen en benodigde spullen te kopen.

Een duurzame maatschappij verlangt van ons om niets weg te gooien en als dit uiteindelijk toch moet, dan moeten de spullen gerecycled worden. Om dit weggooien nog verder te beperken, kan het zijn, dat hoewel u er op uitgekeken bent, iemand anders die spullen wel van u wilt overnemen gratis of tegen een door u te bepalen prijs. Om aan de wereld kenbaar te maken dat u spullen heeft, waar u vanaf wilt hebben we FamiliewebMarkt in het leven geroepen. De indeling is gebaseerd op een echte markt: soort markt, afdeling en kraam. Tegen een minimale vergoeding gebaseerd op de prijs die u vraagt voor uw spullen, kunt u die spullen in een kraam te koop aanbieden aan alle gasten en abonnees van Familieweb.
Iedereen heeft geregeld spullen over, die nog te goed zijn om weg te gooien; het telkens opnieuw plaatsen van een advertentie op een verkoopsite zoals Marktplaats etc. is vaak veel werk, terwijl het op laten vallen van uw advertentie veel geld kost voor een korte tijd en het plaatsen van uw advertentie eigenlijk gratis is. Spullen, waar een echte handel in is, zoals huizen, auto's en caravans kosten altijd veel geld voor een zeer korte plaatsingstijd.
Een zeer groot probleem is vervolgens ook, dat een ieder een account aan kan maken, wat oplichting in de hand werkt, terwijl uw gegevens en interesses worden "verhandeld" aan derden, die niets met u te maken hebben en u ongevraagd en ruimschoots voorzien van allerlei reclame, spam of fishing mails en andere onzin.

FamiliewebMarkt bemiddelt dus alleen tussen u en uw koper; u moet zelf afrekenen met kopers en de spullen leveren. Indien die koper ook abonnee is van Familieweb of Ouderenagenda kunt u hem ook laten betalen uit zijn Webknip naar uw Webknip, waarna hij de spullen bij u kan ophalen. Eenmaal op de FamiliewebMarkt geplaatste spullen blijven geplaatst tot de verkoop of terugtrekking hiervan!

Tips voor veilig handelen op FamiliewebMarkt.
a. Wees extra alert als iemand een veel te hoog bod uitbrengt en u vraagt om goederen te versturen naar een "schurkenstaat".
b. Neem nooit cheques of overschrijvingen aan als betaling en controleer op internet of er meldingen zijn over de persoon door zijn mobielnummer, emailadres en/of woonadres te "Googelen" o.i.d.
c. Laat ook nooit iemand de spullen ophalen, terwijl "het geld onderweg is" met welke smoes dan ook.
d. Krijgt u vooraf netjes uw geld, zorg dan voor een verzendbewijs als u de spullen verstuurt. Mocht de koper er op staan om het artikel verstuurd te krijgen per brievenbuspost, wijs hem dan op het risico van verlies en laat hem per e-mail dit risico accepteren en eventuele schade voor zijn rekening te nemen.
e. Een verzendbewijs is geen verzekering bij verlies of schade. Elke transporteur heeft zijn eigen voorwaarden en regels en die dient u zelf te controleren of na te vragen.
f. Verstrek voor betalingen vooraf alleen uw rekeningnummer en tenaamstelling van uw rekening!
Alleen dus het IBANNUMMER van uw bankrekening en de naam van de rekeninghouder verstrekken; geen toegangscodes of kopie├źn van paspoort, ID-kaart of uw woonadres.
Voor betalingen vanuit het buitenland moet u ook het BIC-nummer van uw bank opgeven.
Laat een betaling aan u ook niet starten door de koper, waarbij u een "LINK" of "SCAN QR-CODE" moet downloaden en uitvoeren.
Ook het tonen van een geslaagde overschrijving op de telefoon of tablet van de koper is geen bewijs van betaling door hem!
Controleer een betaling aan u alleen met uw eigen "Telebankieren" programma op uw eigen apparatuur!
Als die aangeeft, dat het bedrag is bijgeschreven, dan is er betaald door de koper!
g. Laat onbekende kopers niet binnen als ze spullen afhalen en overhandig ze aan de voordeur na ontvangst van het geld. Als u het niet vertrouwt, zorg dan voor extra back-up of zie af van de verkoop.
Let ook goed op bij het aannemen van munten en bankbiljetten en controleer ze op echtheid!

Rest mij nog u goed en veilig handelen toe te wensen met gebruikt van FamiliewebMarkt,

Ton Gielen